Felhívás támogató kortárs táncprodukcióban való részvételre

Kedves Hallgatók!

Az alábbiakban Magdali Csaba, a PTE Támogató Szolgálat vezetőjének felhívását továbbítjuk.

"A Pécsi Tudományegyetem 2017-ben ünnepli alapításának 650. évfordulóját. Ennek alkalmából olyan kortárs táncművészeti produkciót szeretnénk létrehozni, amelyben együtt táncolnak sérült és fizikailag ép hallgatók. A közös táncolás az együttműködésről szól, a mozgás és a művészet együttes megélésére ad lehetőséget. Célunk igazi gondolatokból, érzelmekből, állapotokból születő üzenetek közvetítése, és olyan erő sugárzása, ami valami újat és elgondolkodtatót ígér a közönségnek.

 A darab témája az az állapot, mely a különbségek ellenére vagy épp azoknak köszönhetően jön létre. Ezzel bizonyítja, hogy mindenki társa lehet mindenkinek, mindenki tanulhat mindenkitől, és mindenki hozzátehet valamit az egészhez.

A darab mozgásvilága a kontakt-táncon alapul és improvizációból táplálkozik.

A produkció létrehozása (a műhelymunka) a 2017. március és 2017. december közötti időszakban zajlik, bemutatása a PTE 650 Jubileum programok keretében, különböző nagyszabású rendezvényeken történik.

Várjuk mindazok jelentkezését, akik részesei szeretnének lenni ennek a különleges alkotásnak! Nincs szükség előzetes tánctudásra, csak nyitottságra, jókedvre, lendületre! A próbákra csütörtökönként 15:00-16:30 kerül sor a Napműhely tánctermében (Pécs, Lenke u. 2.)"

Jelenkezni lehet: