Karácsonyi adománygyűjtés

Harmadéves hallgatónk, Csernai Dorottya a 4 Dimenzió Társadalomtudományi Egyesület támogatásával karácsony előtt gyűjtést szervezett a baglaspusztai rászorulók részére. Úgy gondolom, ez remek példa a civil kezdeményezések hasznosságára, és hogy érdemes embertársainkért tenni. A tanszék nevében is köszönjük a munkát! Az alábbiakban Dorottya írását és fotóit közöljük.

2013 novemberében gyűjtést szerveztünk a Somogy megyei Baglaspuszta lakóinak. A felhívásban arra kértük a segíteni szándékozókat, hogy tartós élelmiszert és/vagy minőségi édességet hozzanak a Szociológia Tanszéken elhelyezett gyűjtődobozba. A plakátokat a Zsolnay Negyedben lévő PTE-s tanszékeken helyzetük el (Szociológia, Kommunikáció- és Médiatudomány és a Művészeti Kar). A következő hetekben örömmel láttam, hogy a dobozban egyre gyűlik az adomány, a végén már bele se fér a kihelyezett dobozba. :)

A gyűjtés végén az adományokból annyi csomagot készítettünk, ahány család él Baglaspusztán. A csomagokat december 23-án a karácsonyi műsor után osztottuk ki. Hogy melyik család melyik csomagot kapta, azt sorsolással döntöttük el, hiszen nem lett két egyforma csomag.

Az ünnepek után sorban jöttek az emberek a közösségi házba, hogy boldogan elújságolják, hogy kinek mi lapult a csomagjában.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok minden összegyűlik (liszt, tészta, mák, lencse, konzervek, kekszek, csokik, szaloncukrok, kávé, nutella…) és a csomagok igazi ajándékokká válhatnak.

A baglaspusztaiak nevében nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített!

Csernai Dorottya,
Szociológia 3. évf.

A karácsonyi műsor

 

Kézműves foglalkozáson készítették köszönetként :)