Konferenciafelhívás – Szelényi Iván

A PTE Demográfia és Szociológia Doktori Iskolája konferenciafelhívást tesz közzé Szelényi Iván munkásságának megvitatására. Az Intellectuals, Inequalities and Transitions: Themes from Iván Szelényi címmel megrendezésre kerülő konferencia időpontja 2015. október 15–17., helyszíne a pécsi Zsolnay Negyed.

Szelényi gazdag életműve számos aktuális társadalmi kérdést érint a városi élet és az egyetemek kérdésétől kezdve az Entzauberung problematikáján keresztül az egyenlőtlenségek és a társadalmi osztályok vizsgálatáig (mint pl. az értelmiség, a vállalkozók, vagy az underclass). Olyan 500 szavas absztraktokat várunk a jelentkezőktől, amelyek elhelyezik ezen témakörök valamelyikét  a globális kapitalizmus, illetve a posztszocialista újkapitalizmusok kontextusában. Szelényi munkásságának elméleti és/vagy empirikus vonatkozásait elmélyítő, kritikailag tárgyaló vagy továbbgondoló előadás-javaslatokat fogadunk szívesen 2015. augusztus 1-ig.

A konferencia nyelve alapvetően angol, de magyar nyelvű absztraktok leadására is van lehetőség – magyar nyelvű szekciókat is tervezünk.

Kapcsolat: Füzér Katalin, fuzer.katalin@pte.hu

További részletek a konferencia magyar nyelvű oldalán: ugrás.