Nyári workshop

A Tom Lantos Intézet nyári workshopot rendez, melynek témája a társadalmi identitás, a kollektív emlékezet és a csoportok közötti megbékélés a mai magyar társadalomban.

Minden közösség kollektív emlékei által formálódik, amely alól a magyar társadalom sem kivétel. A magyar népesség különféle csoportjai különböző traumákat hordoznak magukban az elmúlt évszázad eseményei következtében. Ezek közül kétségkívül kiemelkedik Trianon, a két világháború, a holokauszt és a roma genocídium, valamint a sztálinizmus és az 1956-os megtorlás. Ezen történelmi események kibeszéletlenségük és feldolgozatlanságuk okán sokszor feszültségekkel teli csoportközi viszonyokat eredményeznek a mai magyar társadalomban, és a közös kollektív emlékezet kialakításának útjába állnak.

Az ötnapos workshop a társadalmi identitást, a kollektív emlékezetet és a megbékélést helyezi a fókuszba a témával foglalkozó szakemberek, történészek, társadalomtudósok, média szakemberek és civil aktivisták bevonásával. A workshop során a résztvevők megismerkednek e fogalmak elméleti és gyakorlati hátterével, és megvizsgálják mindezek hogyan alkalmazhatóak a magyar társadalom különböző csoportjai esetében.

A workshopot Leányfalun tartjuk 2017. június 49. között.

Jelentkezési határidő: április 24, 9:00.

További információ az eseményről és a jelentkezés feltételeiről itt található.
Ajánljuk a workshopról szóló, megosztható Facebook bejegyzést is.

Információs fájl letöltése.